U gebruikt een oude browser!

Update uw browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

Bezoekinformatie

Hier vind je informatie die betrekking heeft op je online ticketaankoop en bezoek. In verband met de coronamaatregelen is Het Noordbrabants Museum geopend voor een maximaal aantal bezoekers per dag. De veiligheid van de bezoekers en medewerkers van ons museum staat voorop. Hierin hanteren we de richtlijnen van het RIVM en volgen we het museumprotocol van de Museumvereniging.

Je bent niet verplicht een ticket met tijdslot te reserveren. Desondanks adviseren we je dat wel te doen. Door van tevoren een ticket met tijdslot te reserveren, kunnen wij het aantal bezoekers reguleren. Zo ben je verzekerd van toegang tot het museum binnen het gereserveerde tijdslot en kunnen we je voorafgaand praktische informatie sturen.

1. Online ticketverkoop en entree

 • Waarom reserveer ik mijn ticket vooraf online?

  De veiligheid van de bezoekers en medewerkers van ons museum staat voorop. Hierin hanteren we de richtlijnen van het RIVM en volgen we het museumprotocol van de Museumvereniging. We mogen een beperkt aantal bezoekers in het museum toelaten. Door van tevoren een ticket met tijdslot te reserveren, kunnen wij het aantal bezoekers reguleren. Zo ben je verzekerd van toegang tot het museum binnen het gereserveerde tijdslot en kunnen we je voorafgaand praktische informatie sturen.

 • Op welke manier kan ik betalen in de ticketshop?

  iDEAL, VISA, MasterCard, giropay en Bancontact.

 • Kan ik op de dag zelf ook nog online een ticket kopen?

  Ja, dit is mogelijk via onze online ticketshop of aan de kassa in het museum. We adviseren je om vooraf een ticket met tijdslot te reserveren via de online ticketshop. Zo kunnen we het aantal bezoekers reguleren en ben je verzekerd van toegang tot het museum binnen jouw gewenste tijdslot.

 • Kan ik de tickets ook op mijn telefoon laten scannen?

  Het is mogelijk om tickets te scannen op de telefoon of tablet. Onze voorkeur gaat uit naar geprinte tickets, zodat de toegangscontrole sneller plaatsvindt. Let op: elk ticket bestaat uit een aparte PDF.

 • Geldt er een toeslag?

  Er geldt geen toeslag.

 • Kan ik mijn tickets na aankoop nog restitueren of omruilen?

  Reeds gekochte tickets kunnen helaas niet worden gerestitueerd en/of omgeruild.

 • Kan ik bij de kassa ook een ticket kopen?

  Ja, ook aan de kassa kun je een ticket kopen. Desondanks adviseren we je vooraf een ticket met tijdslot te reserveren via de online ticketshop. Zo kunnen we het aantal bezoekers reguleren en ben je verzekerd van toegang tot het museum binnen jouw gewenste tijdslot.

 • Wat als het niet lukt online tickets te bestellen?

  Lukt het niet online ticket(s) te bestellen? Probeer het dan op een later moment nog eens. Natuurlijk kun je ook contact opnemen:

  Maandag t/m vrijdag tussen 8.30 – 17 uur
  T +31(0)73-6877 877
  E info@hnbm.nl

2. Tentoonstellingen en activiteiten

 • Wat zijn de openingstijden van het museum?

  Het museum is dinsdag t/m zondag van 11-17 uur geopend. Op maandag is het museum gesloten.

 • Wat kan ik bezoeken met mijn ticket?

  Met je ticket heb je toegang tot de tentoonstellingen en een groot gedeelte van de vaste collectie in Het Noordbrabants Museum en de tijdelijke tentoonstellingen. Wil je ook het Design Museum Den Bosch bezoeken? Dat is mogelijk als je een apart ticket via de ticketshop van het Design Museum koopt. De MuseumBrasserie is beperkt geopend.

 • Is de vaste collectie van Het Noordbrabants Museum ook te zien?

  Een groot gedeelte van de vaste collectie van Het Noordbrabants Museum is te bezoeken, waaronder de presentatie Het Verhaal van Brabant. De Paleiszalen op de eerste verdieping zijn gesloten vanwege de coronamaatregelen.

 • Hoe lang vantevoren moet ik in het museum zijn?

  We vragen je binnen het tijdslot dat je hebt gereserveerd in de rij voor de kassa te gaan staan. Als je te vroeg bent, vragen wij je op gepaste afstand te wachten bij de ingang. Mocht je later dan je gereserveerde tijdslot arriveren, kun je achteraan in de wachtrij voor de kassa aansluiten.

 • Is er een (bewaakte) garderobe?

  Er zijn kluisjes beschikbaar voor het opbergen van jassen en tassen. Het is verplicht jassen en tassen groter dan A4-formaat op te bergen.

 • Mogen babydraagzakken, buggy's en kinderwagens meegenomen worden in het museum?

  In het museum mogen geen jassen, tassen groter dan A4-formaat, rugzakken of kinderdraagzakken op de rug worden meegenomen. Deze moeten worden opgeborgen in de daarvoor beschikbare kluisjes. Kleine (dames)tasjes, babydraagzakken op de buik, kinderwagens en buggy’s zijn wel toegestaan.

 • Welke voorwerpen moet ik afgeven als ik naar binnen wil?

  Het is niet toegestaan het museum te betreden met een scootmobiel, skates, skateboards, nordic-walkingstokken, selfiesticks, statieven en ballonnen.

 • Mag ik foto’s of video’s maken in het museum?

  Ja, je kunt foto’s of video’s maken.

3. Groepen

 • Kan ik ook met een groep het museum bezoeken?

  Rondleidingen met maximaal 10 personen zijn weer mogelijk. Tijdens de rondleiding hanteren we anderhalve meter afstand tussen de verschillende huishoudens.

 • Kan ik een rondleiding boeken?

  Ja, het is weer mogelijk om rondleidingen te boeken voor maximaal 10 personen. Bestaat de groep uit meerdere huishoudens? Dan hanteren wij anderhalve meter afstand tussen de verschillende huishoudens. Bekijk hier het huidige aanbod.

4. Toegankelijkheid mindervaliden

 • Is het museum toegankelijk voor mindervaliden?

  Het Noordbrabants Museum is toegankelijk voor bezoekers die slecht ter been zijn. Er zijn invalidentoiletten en liften waardoor alle museumzalen toegankelijk zijn met een rolstoel. Er zijn tijdelijk geen rolstoelen en wandelstokken beschikbaar in het museum. Lees hier meer over de mogelijkheden en voorzieningen.

5. Bezoekvoorwaarden en privacy

 • Bekijk hier alle bezoekvoorwaarden van Het Noordbrabants Museum.

 • Wat doen wij met je persoonsgegevens?

  Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in ons privacy statement.