U gebruikt een oude browser!

Update uw browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

Bezoekinformatie

Hier vindt u informatie die betrekking heeft op uw online ticketaankoop en bezoek.

1. Online ticketverkoop en entree

 • Waarom koop ik mijn ticket vooraf online?

  Zo kunt u uw bezoek plannen en bent u verzekerd van toegang tot de tentoonstelling. Daarom adviseren wij u vooraf een ticket te boeken.
  Heeft u een actiecode of voucher? Dan kunt u deze activeren in de online ticketshop. Kies dan het ticket ‘Ander geldig toegangsbewijs’.

 • Ik heb een pas met recht op gratis toegang tot het museum, moet ik dan ook online een ticket kopen?

  Ja, omdat we werken met time slots is het nodig vooraf een datum met time slot te reserveren. Heeft u een kortingspas dan boekt u een gratis ticket voor de desbetreffende pas. Op deze manier bent u verzekerd van toegang tot het museum op de door u gewenste datum. Vergeet niet de pas in combinatie met het ticket mee te nemen tijdens het museumbezoek. U kunt dan direct doorlopen. Ticket en pas worden gecontroleerd bij de ingang van het museum en de tentoonstelling.

 • Waarom moet ik een datum en time slot selecteren?

  Dan bent u vooraf verzekerd van een ticket voor de tentoonstelling. Per time slot laten wij een maximumaantal bezoekers toe. Bovendien hoeft u dan niet bij de kassa van Het Noordbrabants Museum een ticket te kopen en mogelijk in de rij te staan.

 • Kan ik bij de kassa ook een ticket kopen?

  Ja, ook bij de kassa van het museum zijn kaarten beschikbaar mits deze niet online zijn uitverkocht. Helaas kunnen wij geen garantie bieden over de hoeveelheid beschikbare tickets aan de kassa. Wij adviseren u daarom vooraf online tickets te boeken.

 • Wat als het niet lukt online tickets te bestellen?

  Lukt het niet online ticket(s) te bestellen? Probeer het dan op een later moment nog eens.
  Natuurlijk kunt u ook contact opnemen.
  Maandag t/m vrijdag tussen 8.30 – 17 uur
  T +31(0)73-6877 877
  E info@hnbm.nl

 • Kan ik mijn tickets na aankoop nog restitueren of omruilen?

  Aangeschafte tickets kunnen niet worden gerestitueerd en/of omgeruild. Uw ticket(s) is/zijn alleen geldig op de door u geselecteerde datum en tijdstip.

 • Kan ik tickets kopen voor een groep?

  In de ticketshop kunt u per tickettype maximaal 15 tickets tegelijkertijd kopen. Komt u met een groep van meer dan 15 personen? Plaats dan een nieuwe bestelling.

 • Op welke manier kan ik betalen in de ticketshop?

  iDEAL, VISA, MasterCard, giropay en Bancontact.

 • Kan ik op de dag zelf ook nog online een kaartje kopen?

  U kunt tot een dag voor bezoek online tickets kopen zolang de voorraad strekt. Op de bezoekdatum kunt u uitsluitend tickets kopen aan de kassa zolang de voorraad strekt.

 • Kan ik de tickets ook op mijn telefoon laten scannen?

  Het is mogelijk om tickets te scannen op de telefoon of tablet. Let op, elk ticket heeft een aparte pdf! Dus als je twee tickets koopt voor de tentoonstelling en twee audiotours, dan heb je in totaal vier losse tickets.

 • Geldt er een toeslag tijdens de Van Gogh tentoonstelling?

  Er is geen toeslag.

2. Tentoonstellingen en activiteiten

 • Wat zijn de openingstijden van de tentoonstelling Van Goghs intimi?

  Het museum is dinsdag t/m zondag van 11-17 uur geopend. Op maandag is het museum gesloten.

 • Is het museum geopend tijdens feestdagen?

  Op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

 • Wat kan ik bezoeken met mijn ticket?

  Met uw ticket heeft u toegang tot de tentoonstelling Van Goghs intimi op het door u gekozen datum en time slot. Daarnaast geeft het ticket u toegang tot de overige tentoonstellingen en de vaste collectie in Het Noordbrabants Museum. Natuurlijk kunt u ook de MuseumBrasserie en MuseumShop bezoeken. Wilt u ook Design Museum Den Bosch bezoeken? Dan dient u via de website of kassa van het Design Museum een apart ticket te kopen.

 • Is de vaste collectie van Het Noordbrabants Museum ook te zien?

  Ja, de vaste collectie van Het Noordbrabants Museum, waaronder de presentatie Het Verhaal van Brabant zijn ook te bezoeken. De Romeinenzaal is echter wegens een ombouw gesloten.

 • Kan ik ook met mijn klas de tentoonstelling bezoeken?

  Speciaal voor het onderwijs hebben wij een lesprogramma ontwikkeld. U kunt in de ochtenden samen met uw klas de tentoonstelling bezoeken. Hier reserveert u een schoolbezoek. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar.

 • Hoe vaak kan ik de tentoonstelling bekijken met mijn ticket?

  In verband met de veiligheid kunnen bezoekers maar één kant de tentoonstelling in en uit. Wel kunt u, als u eenmaal binnen bent, eventueel nog een keer helemaal naar het begin lopen. Als u eenmaal de tentoonstelling hebt verlaten, kunt u niet meer naar binnen, tenzij dit binnen het gereserveerde time slot is.

 • Hoe ver van tevoren/hoe laat moet ik in het museum zijn?

  Zorg dat u zich tijdig voorafgaand aan het betreden van de tentoonstelling meldt bij de entree van het museum. U kunt de tentoonstelling betreden in de twee uur van het door u gekozen timeslot. De geschatte tijd tussen aankomst op voorplein en het kunnen betreden van de tentoonstelling is circa 30 minuten (los van horeca-bezoek). Dit is inclusief wachtrij toegangscontrole, afgifte jassen/tassen in garderobe, lopen naar entree tentoonstelling en wachtrij bij de tentoonstelling.

 • Is er een (bewaakte) garderobe?

  Er is een gratis bewaakte garderobe in de vorm van lockers. Hier dienen jassen en tassen groter dan A4-formaat verplicht te worden afgegeven.

 • Mogen babydraakzakken, buggy's en kinderwagens mee naar de tentoonstelling?

  In het museum mogen geen jassen, tassen groter dan A4-formaat, rugzakken of kinderdraagzakken op de rug worden meegenomen. Deze moeten worden afgegeven bij de gratis bewaakte garderobe. Kleine (dames)tasjes, babydraagzakken op de buik, kinderwagens en buggy’s zijn wel toegestaan.

 • Welke voorwerpen moet ik afgeven als ik naar binnen wil?

  Het is niet toegestaan naar binnen te gaan met een scootmobiel, skates, skateboards, nordic-walkingstokken, selfiesticks, statieven en ballonnen. Dit kunt u achterlaten in de bewaakte garderobe.

 • Mag ik foto's maken in de tentoonstelling?

  Het is helaas niet toegestaan om te fotograferen in de tentoonstelling.

3. Audiotour / Rondleiding / Lezing

 • Waarom is het raadzaam een audiotour te bestellen in de ticketshop?

  Wilt u tijdens uw bezoek meer te weten komen over Vincent van Gogh zijn vrienden, familie en modellen, bestel dan de audiotour. Deze verdiepende tour (+/- 45 minuten) neemt u mee door de tentoonstelling.

 • In welke talen is de audiotour beschikbaar?

  De audiotour is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

 • Kan ik de audiotour ook nog op een later moment in de ticketshop bestellen?

  De audiotour is niet als los product in de online ticketshop te bestellen (alleen in combinatie met tickets). Heeft u een ticket en mocht u op een later tijdstip beslissen een audiotour te willen, dan kunt u deze, indien niet uitverkocht, nog ter plekke aanschaffen in het museum.

 • Waar is de (bestelde) audiotour verkrijgbaar?

  De audiotours zijn verkrijgbaar bij het audiotour-afgiftepunt, dat zich bevindt na de toegangscontrole in de tentoonstelling. Uw bestelde audiotour kunt u hier afhalen op vertoon van het ticket ‘Audiotour’. Ter plekke kiest u de gewenste taal.

 • Kan ik de audiotour ook downloaden als app?

  De audiotour is niet te downloaden.

 • Zijn er bijschriftenboekjes?

  In de tentoonstelling zijn gratis loopboekjes beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans. Dit is een handzaam boekje met informatie over de werken in de tentoonstelling.

 • Kan ik een rondleiding boeken?

  U kunt geen rondleidingen boeken. Wel bieden we maandelijks een instaplezing aan waarna u de tentoonstelling kunt bezoeken. Een instaplezing boekt u hier.

  Let op: de lezing boekt u apart van uw entreeticket. U heeft echter beide nodig om de tentoonstelling en de lezing te bezoeken.

  Bezoekt u de tentoonstelling met een groep? Dan kunt u een inleiding of lezing boeken via reservering@hnbm.nl.

4. Toegankelijkheid mindervaliden

 • Is het museum toegankelijk voor mindervaliden?

  Het Noordbrabants Museum is toegankelijk voor bezoekers die slecht ter been zijn. Er zijn invalidentoiletten en liften waardoor alle museumzalen toegankelijk zijn met een rolstoel. Lees hier meer over de mogelijkheden en voorzieningen.

5. Bezoekvoorwaarden en privacy

 • Bekijk alle bezoekvoorwaarden van Het Noordbrabants Museum hier.

 • Wat doen wij met uw persoonsgegevens?

  Meer informatie over hoe we met uw gegevens omgaan vindt u in ons privacy statement.